Allikad: Morsit süüdistatakse meeleavaldajate tapmisele kaasaaitamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohammed Morsi
Mohammed Morsi Foto: SCANPIX

Egiptuse kukutatud presidendile Mohamed Morsile esitati esmaspäeval süüdistus meeleavaldajate tapmises ja piinamises 2012. aastal, ütlesid kohtuallikad.

Morsi aresti pikendatakse otsuse kohaselt alates järgmisest nädalast 15 päeva võrra.

Uusim süüdistus puudutab mullu detsembris presidendipalee ees toimunud meeleavaldust, kui tuhanded inimesed avaldasid meelt Morsi võimu laiendanud seadluse ja islamistide koostatud põhiseaduse vastu. Kokkupõrgetes vastudemonstrantidega hukkus viis inimest.

Islamistist ekspresidendile on juba esitatud süüdistus seoses tema põgenemisega vanglast 2011. aasta revolutsiooni ajal. Teda süüdistatakse sidemetes palestiina äärmuslastega ja politsei ründamises.

Morsi ja veel 33 Moslemivennaskonna liiget pääsesid toona põgenema pärast seda, kui kohalikud elanikud olid vanglaväravad avanud.

Morsi kukutati 3. juulil sõjaväelise riigipöördega ja teda hoitakse teadmata kohas kinni.

Osa Moslemivennaskonna juhte astub 25. augustil kohtu ette süüdistusega, et nad õhutasid 30. juunil liikumise peakorteri ees meeleavaldajaid tulistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles