Lavrovi ei veena tõendid väidetava keemiarünnaku kohta

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov.
Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnul ei veena teda seni esitatud tõendid väidetavalt Süüria keskvalitsuse korraldatud keemiarünnaku kohta.

«See, mida Ameerika partnerid, britid ja prantslased on meile näidanud varem ja ka üsna hiljuti, ei veena meid absoluutselt,» märkis Lavrov uudisteagentuuri AFP vahendusel, väljendades väidetavat rünnakut tõendavatele dokumentidele viidates kahtlust.

USA võimude teatel on neil andmeid 21. augustil Süüria pealinna Damaskuse eeslinnas toimunud keemiarünnakust, milles sai nende andmetel surma 1429 inimest. USA teatel korraldasid rünnaku Süüria valitsusväed, Damaskus on seda aga eitanud, süüdistades selles terroristidest mässulisi.

Väidetavat keemiarünnakut uurivad ka ÜRO keemiarelvaeksperdid, kes pärast proovide kogumist laupäeva hommikuks Süüriast lahkusid, kinnitades, et nende lõppraporti valmimine võib aega võtta kuni kolm nädalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles