Medvedev möönis probleeme rahutus Põhja-Kaukaasias

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Medvedev.
Dmitri Medvedev. Foto: COVI/ Scanpix

Vene Föderatsiooni presidendi Dmitri Medvedevi sõnul on olukord rahutus Põhja-Kaukaasias vaatamata katsetele piirkonda stabiliseerida endiselt väga keeruline.

«Olukord Põhja-Kaukaasias on vaatamata tähelepanuväärsetele sammudele, mis on astutud sealsete probleemide leevendamiseks endiselt väga, väga keeruline,» ütles Medvedev Kremlis Venemaa tippohvitseridele, vahendas AFP.

Nädala eest leiti föderatsiooni lõunaosas asuvas Inguššia regioonis Tšetšeenia inimõiguslase Natalja Estemirova kuulihaavadega surnukeha, mis tõstatas taas teema ajakirjandusvabaduse puudumisest ja tellimusmõrvade jätkumisest Venemaal.

Kuigi Vene võimud on lubanud inimõiguslaste surmajuhtumid lahendada, pole näiteks 2006. aastal tapetud ajakirjaniku Anna Politkovskaja surma asjaolude uurimisel edasi jõutud.

Eelmisel kümnendil sõjas laastatud Tšetšeenia naabruses asuv valdavalt islamiusuline Inguššia on üks rahutumaid piirkondi Põhja-Kaukaasias, kus sissid korraldavad sageli rünnakuid sisevägede ja valitsusorganite vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles