Rootsi politsei uurib arvatavat kaaperdamist Läänemerel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri.
Läänemeri. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei asus uurima arvatavat kaaperdamisjuhtumit seoses Soome firmale kuuluva kaubalaeva meeskonna väitega, et politseinikena esinenud maskides mehed hoidsid neid eelmisel nädalal 12 tundi kinni.

Kaubalaeva Arctic Sea 15 venelasest meeskonnaliiget ütlesid, et neid sidus kinni ja peksis kuni 10 mehest koosnenud rühm, kes tungis nende laevale 24. juulil Läänemeres asuva Ölandi saare lähistel, ütles peauurija Ingemar Isaksson täna.

Tõsisematest vigastustest meeskonnaliikmete seas teateid ei olnud.

Laevale tunginud isikud väitsid end olevat politseinikud ja nõudsid aluse läbiotsimist võimalike uimastite leidmise eesmärgil. Isakssoni sõnul ei viinud Rootsi politsei nimetatud ajal ja piirkonnas läbi ühegi laeva läbiotsimist.

Laevameeskonna väitel vabastati nad 12 tundi hiljem, kui mehed lahkusid laevalt tühjade kätega ning kadusid täispuhutaval mootorpaadil, lisas Isaksson.

Tema sõnul sai politsei vahejuhtumist teada Soome omanikult sel nädalal. Politsei püüab sel ajal piirkonnas viibinud laevade meeskondadelt koguda teavet, mis võiks juhtunusse selgust tuua.

«Olime äärmiselt hämmeldunud, kui me esmalt seda kuulsime,» ütles Isaksson. «Ma pole kunagi kuulnud millestki taolisest Rootsi vetes.»

Puidulastiga Arctic Sea oli teel Soomest Alžeeriasse ja on praeguseks Rootsi vetest lahkunud, lisas Isaksson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles