Itaalia tervishoiujärelevalveamet kiitis heaks aborditableti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI tervitab Aostas itaallannast ema ja tema last.
Paavst Benedictus XVI tervitab Aostas itaallannast ema ja tema last. Foto: AFP / Scanpix

Itaalia ravimite ohutust ja sobilikkust jälgiv amet (AIFA) kiitis eile õhtul heaks raseduse katkestamist esilekutsuva arstimi RU486.

AIFA andis kaks aastat kestnud kaalutlemise järel oma heakskiidu ravimile, mida hakatakse müüma nime all Mifegyne, vahendas uudisteagentuur BNS AFP.

Otsusele seisis väga jõuliselt vastu rooma-katoliku kirik, peaminister Silvio Berlusconi parempoolne koalitsioonivalitsus näitas teema suhtes üles aga selget huvipuudust, märkis kohalik uudisteagentuur ANSA.

Paavsti Eluakadeemia asepresident piiskop Elio Sgreccia hoiatas eile, et kõik arstid, naised või ükskõik kes, kes on seotud ravimi propageerimisega, heidetakse kirikust välja.

«Inimene otsustab (ravimit kasutades) sarnaselt ükskõik millise palavikuvastase ravimi kasutamisega teha lõpp inimelule, olgugi et see on oma varases staadiumis,» ütles asesiseminister Alfredo Mantovano.

AIFA juhtkond otsustas rahuldada 2007. aasta novembris Prantsuse laboratooriumi Exelgyn esitatud palve tuua medikament Itaalia turule. Prantsusmaal on olnud võimalik Mifegynet osta alates 1988. aastast.

RU486 ei ole sarnane niinimetatud järgmise hommiku pillile Norlevo, mis on olnud Itaalias müügil alates 2000. aastast. Mifegyne aitab kasutajal kirurgilise sekkumise asemel raseduse katkemist esile kutsuda keemiliselt.

Tableti eesmärk on lõpetada soovimatu rasedus esimese viie kuni seitsme nädala jooksul, sõltuvalt arstimit müüva riigi seadustest.

Itaalias 1978. aastal vastu võetud seadus lubab teha ainult kirurgilist aborti. Seadus võimaldab arstidel keelduda raseduse katkestamisest, kui see läheb vastuollu tema enda südametunnistusega - taolist põhjendust kasutab abordi tegemisest keeldumiseks umbes 70 protsenti Itaalia günekoloogidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles