Medvedev nõuab inimõiguslase ja tema mehe mõrva lahendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeenid leinasid täna inimõigusaktivisti Zarema Sadulajevat ja tema abikaasa Alik Džabrailovit.
Tšetšeenid leinasid täna inimõigusaktivisti Zarema Sadulajevat ja tema abikaasa Alik Džabrailovit. Foto: AP / Scanpix

Vene president Dmitri Medvedev tegi avalduse, milles nõuab, et Vene peaprokuratuur, siseministeerium ja föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) lahendaksid Tšetšeenia inimõigusaktivisti Zarema Sadulajeva ja tema abikaasa Alik Džabrailovi mõrva, ütles Kremli kõrge allikas.

«Tšetšeenia Vabariigi võimud peavad föderaalagentuure (mõrvade uurimisel) maksimaalselt aitama,» ütles allikas uudisteagentuurile Interfax.

Medvedevi avalduses nimetati Sadulajeva ja Džabrailovi mõrva «julmaks ja nurjatuks roimaks».

Relvastatud mehed tungisid eile inimõigusrühmituse Päästkem Põlvkond ruumidesse ning viis kaasa organisatsiooni juhi Zarema Sadulajeva ja tema mehe.

«Nende surnukehad leiti Groznõi eeslinnast Tšernoretšjest,» vahendas Interfax inimõigusorganisatsiooni Memorial juhtiva liikme Aleksandr Tšerkassovi sõnu.

Tema teatel naasid Sadulajeva röövijad hiljem Päästkem Põlvkonna kontorisse ning võtsid sealt kaasa mobiiltelefoni, maja eest viidi kaasa Sadulajeva mehe auto.

Äsja mõrvati Tšetšeenias Memoriali esindanud inimõigusaktivist Natalja Estemirova, kes rööviti Groznõis oma maja eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles