Rasmussen mõistis hukka terrorirünnaku Inguššias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriüksuslased Inguššias.
Vene eriüksuslased Inguššias. Foto: SCANPIX

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen kirjutas täna Vene presidendile Dmitri Medvedevile, et mõista hukka «verine terrorirünnak» Inguššias ja pakkuda koostööd terrorismivastases võitluses.

Rasmussen avaldas kirjas kaastunnet Vene rahvale ja toonitas, et «see traagiline kaotus ja kannatused rõhutavad taas, millist tõsist ohtu terrorism meile kõigile kujutab», ütles alliansi pressiesindaja.

Esmaspäeval plahvatas Inguššias Nazranis miilitsa peakorteri territooriumil võimas veokipomm, tappes 20 ja vigastades üle 100 inimese.

Kuigi Inguššias ja naabervabariikides on islamisisside rünnakud korrakaitsjatele igapäevaseks saanud, oli esmaspäevane rünnak ebaharilikult võimas.

«NATO mõistab hukka igasuguse terrorismi ja on endiselt valmis NATO-Vene nõukogu raames koostööks selle nuhtluse vastaseks võitluseks,» ütles Rasmussen oma kirjas.

NATO külmutas kõrgetasemelised suhted Venemaaga pärast seda, kui mullu augustis puhkes Venemaa ja Gruusia vahel viiepäevane sõda. Säilinud lahkhelidest hoolimat jätkas nõukogu tänavu juunis tööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles