Kemerovo miilits leidis tänavalt haukuva Mowgli-poisi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadel jahmatas Vene avalikkust lugu 5-aastasest Tšitaa tüdrukust Nataša Mihhailovast (pildil), kes kasvas koos koerte ja kassidega ning seetõttu rääkida ei osanud.rääkida ei osanud.
Kevadel jahmatas Vene avalikkust lugu 5-aastasest Tšitaa tüdrukust Nataša Mihhailovast (pildil), kes kasvas koos koerte ja kassidega ning seetõttu rääkida ei osanud.rääkida ei osanud. Foto: SCANPIX

Kemerovo oblasti Zavodski rajooni miilitsad leidsid tänavalt 10-aastase Edik Šašmini ehk Mowgli-poisi, kes liikus neljakäpakil ja haukus möödakäijate peale.


Oblasti siseministeeriumi pressiosakonna esindaja Julija Jemeljanova rääkis uudisteagentuurile Interfax-Sibir, et miilitsate tähelepanu tõmbas endale koera moodi käitunud laps.

Miilitsad viisid kodunt ära jooksnud poisi jaoskonda.

Šasminite pere elab katusekambris 16-ruutmeetrises toas. Elamine on vaene, räpane ja seal valitseb õudne lõhn, kirjutab ajaleht Kemerovo Komosomolskaja Pravda.

Edik Šašmini ema Jaana ja kasuisa Leša on töötud. Pere elab lapse invaliidsuspensionist. Kui raha enne järgmist «palgapäeva» otsa saab, lähevad mees ja naine külla. Laps pannakse selleks, et ta jalga ei laseks, luku taha.

Edik kannatab epilepsia all, tal on ka kesknärvisüsteemi kahjustus.

Vahel õnnestub poisil kodust jalga lasta. Nii juhtus ka näiteks eelmise aasta veebruaris. Kuna ametnikud ähvardasid võtta emalt ära vanemlikud õigused, mis oleks tähendanud ilmajäämist ainsast sissetulekust, ehmus naine tõsiselt ära.

Ta ei võtnud mitu päeva napsi, koristas kodu ja ostis süüa, koguni maiustusi. Laps jäigi ema juurde ja kogu elu pöördus vanadesse rööbastesse tagasi.

Pärast juhtunut hakkasid perekonda regulaarselt külastama miilitsad. Olukord oli iga kord üks ja seesama - Jaana ja Leša jõid, külmkapp oli täiesti tühi.

Miilits viis lapse 11. septembril Kemerovo sotsiaal- ja rehabilitatsiooni keskusesse. Samal õhtul anti poiss vanematele tagasi.

Keskuse juhtkonna väitel viibivad nende juures terved lapsed, kuid Edik peab minema spetsiaalsesse raviasutusse. Poiss on väga agressiivne, ta võib teisi lapsi hammustada, ei oska ise süüa ega end pesta.

Miilitsas selgitati poisile, et nüüd viiakse ta sellisesse kohta, kus on palju lapsi ja antakse sooja suppi. Pärast supi sõna kuulmist tõusis laps püsi kahele jalale ja läks iseseisvalt autosse.

Nüüd valmistavad lastekaitseametnikud taas ette dokumente Jaana Šašminilt vanemlike õiguste äravõtmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles