Vanhaneni sõnul otsustab tema saatuse parlament

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Matti Vanhanen
Peaminister Matti Vanhanen Foto: AP / Scanpix

Rahastamisskandaali keskmes olev Soome peaminister Matti Vanhanen keeldus pühapäeval ütlemast, kas ta astub tagasi, märkides, et valitsuse saatuse otsustab parlament.


Soome meedia on mitme kuu vältel kajastanud juhtumeid, kus poliitikud erinevatest parteidest said 2006. ja 2007. aastal ettevõtetelt ja ametiühingutelt tuhandeid eurosid presidendi- ja parlamendivalimiste kampaania rahastamiseks.

Vanhanen ütles oma igakuises raadiousutluses rahvusringhäälingule YLE, et skandaal on puudutanud enamikku erakondadest ning et iga juhtumit tuleb võimalike rikkumiste tuvastamiseks eraldi uurida.

Ta kordas, et valitsus esitab parlamendile kolmapäeval selles küsimuses selgituse.

«Meie avaldus sunnib parlamenti võtma seisukoha valitsuse ja peaministri usaldamise osas,» sõnas Vanhanen. «See otsustab, kas peaminister jätkab või mitte.»

Vaatlejate sõnul on skandaal pärssinud valitsuse tegevust, kuid kabineti kukkumine enne 2011. aasta valimisi on väheusutav. Sealjuures viidatakse skandaali ulatusele ning asjaolule, et valitsus on välja töötamas uut parteide rahastamise reeglistikku. Samuti pööratakse tähelepanu sellele, et valimiste korraldamine nõuab aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles