Vanhanen väljendas YLE käitumise pärast nördimust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Matti Vanhanen
Soome peaminister Matti Vanhanen Foto: Reuters / Scanpix

Soome peaminister Matti Vanhanen on endiselt äärmiselt nördinud YLE käitumise pärast majaehitusskandaalis.


Valitsusjuht rääkis MTV3 hommikuprogrammis «Huomenta Suomi», et YLE oli ebaõiglane, kuna ei toonud kohe seoses «Silminnäkija» (Pealtnägija) saates esitatud väitega välja ühtegi põhjendust.

«YLE viivitamine oli minu arvates andeksandmatu. Hea, et nad pärast poolteist ööpäeva kestnud kohmitsemist nõustusid avaldama ühegi detaili sellest, mis materjalidest saates juttu oli,» tõdes Vanhanen.

Valitsusjuht väljendas hämmeldust, et ringhääling ei kontakteerunud temaga juba aasta tagasi ega täpsustanud ehitusmaterjali partii kohta saadud andmeid. Vanhaneni sõnul oleks selle teema saanud ära lahendada ühe e-kirjaga.

«Aga ei, YLE tuleb välja umbkaudse väitega ja pärast seda peab poolteist ööpäeva kauplema selle üle,  millest üldse jutt käib,» rääkis ta. «Ja kõik see leidis aset ajal, mil parlament tegi ettevalmistusi umbusaldushääletuseks. Selline meetod on minu arvates andeksandmatu.»

Peaminister ei nõua YLE tegevjuhi Mikael Jungneri tagasi astumist ega pole tal ka muid nõudmisi YLE suhtes. Ka ei kavatse ta küsida kompensatsiooni au haavamise eest, kuna asja arutamine võtaks liiga palju aega.

«Juhtival kohal töötav poliitik ei saa esitada süüdistust au haavamise pärast, kuna selle arutamine võtaks vähemalt 2-3 aastat. Sel ajal ei või ise seda teemat avalikkuse ees puudutada,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles