Tagaotsitav reetis Facebookis oma asukoha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA prokurör Michael Scoville näitab Maxi Sopo fotot Facebookis.
USA prokurör Michael Scoville näitab Maxi Sopo fotot Facebookis. Foto: AP / Scanpix

26-aastane Maxi Sopo, keda USA otsis taga seoses süüdistusega pettuses, andis oma avameelsete sõnumitega suhtlusportaalis Facebook võimudele tahtmatult teada, et ta redutab Mehhiko kuurortlinnas Cancunis.


Kamerunis sündinud Sopole sai saatuslikuks asjaolu, et ta lisas oma sõprade hulka endise USA justiitsministeeriumi ametniku, kes aitas seejärel võimudel Sopo eelmisel kuul lõpuks tabada, kirjutas

BBC

.

Ühendriikide teatel pettis Sopo koos kuriteokaaslasega pankadelt laenurahana välja üle 200 000 dollari.

Hiljutistes olukirjeldustes ütles Sopo näiteks, et «elab paradiisis» ja on Cancunis selleks, et «lihtsalt lõbusalt aega veeta».

«Ta tegi sissekandeid selle kohta, kui ilus elu on ja kui lahedasti ta koos sõpradega aega veedab,» ütles prokurör Michael Scoville. «Kindlasti ei elanud ta nii, nagu me tahtnuks, et ta elaks, arvestades talle esitatud süüdistusi.»

Sopo, kes praegu viibib vahi all Mexico Citys, saabus USAsse 2003. aastal ning teenis esmalt raha Seattle'i ööklubides roose müües. Seejärel avastas ta väidetavalt enda jaoks pangapettuse.

Endine justiitsametnik, kelle Sopo Facebookis sõbraks lisas, ütles, et oli arvatava kurjategijaga Seattle'i ööklubides kohtunud vaid paar korda ja tal polnud aimugi, et teda taga otsitakse. Ta tegi kindlaks, kus Sopo täpselt elab ja just selle info abil Mehhiko võimud Sopo septembris vahistasidki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles