Seagripp jõuab Põhja-Soomest riigi lõunaossa mõne nädala pärast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seagripivaktsiin
Seagripivaktsiin Foto: Sipa Press / Scanpix

Soome tervishoiuasjatundja prognoosi järgi jõuab seagripp riigi lõunaossa mõne nädala pärast.


Praegustel andmetel on Soomes leidnud kinnitust 500 uue gripi A/ H1N1 juhtumit, neist suur osa Põhja-Soomes, vahendab telekanal MTV3.

Tervise- ja heaoluameti professor Petri Ruutu tuletab meelde, et Põhja-Soomes on seagripiepideemia juba alanud ja peagi jõuab see mujale.

Lisaks Lapile on riigis esinenud seni piiratud, väiksemates sootsiumites esinenud haiguskoldeid, näiteks nakatumised sõjaväeosades.

Ruutu kinnitusel jätkub gripivastane vaktsineerimine plaanide järgi. Nimelt saabub iga nädal Soome 150 000 - 200 000 vaktsiiniportsu sisaldav partii.

Selle jagamisel on põhitähelepanu Põhja-Soomel, kus vaktsineeritakse esmalt riskirühmadesse kuuluvad inimesed - rasedad, kroonilisi haigusi põdevad inimesed ja meditsiinitöötajad.

«Võidujooks algava epideemia ja vaktsineerimise vahel on alanud. Vaktsineerimine on ainus abinõu, millega saab mõjutada epideemia tõsiseid tagajärgi - haiglasse ja intensiivraviosakonda sattumisi ning surmajuhtumeid. Loodame, et just kõrgesse riskigruppi kuuluvad inimesed saavad oma vaktsiini kätte enne, kui suur gripilaine saabub Lõuna- ja Kesk-Soome,» rääkis professor Ruutu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles