Peterburi kommunistid nõuavad Lenini demontaaži tõttu hüvitist

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ebasündsas asendis» Lenin Peterburis Soome vaksali juures
«Ebasündsas asendis» Lenin Peterburis Soome vaksali juures Foto: SCANPIX

Peterburi kommunistid nõuavad kompensatsiooni Soome vaksali juures seisnud ja hiljuti demonteeritud Lenini ebasündsa poosi pärast.


Organisatsiooni KPLO (Peterburi ja Leningradi Oblasti Kommunistid) liider Sergei Malinkovitš kavatseb lähiajal esitada Smolninski rajooni linnakohtusse hagi, milles nõuab 15 miljonit rubla (5,4 miljonit krooni) remonti mineva Lenini kuju demontaažist tekitatava moraalse kahju hüvitamiseks, vahendas

RIA Novosti

.

1. aprillil aset leidnud plahvatuses vigastada saanud revolutsioonijuhi kuju demonteeriti ööl vastu eelmise laupäeva.

Linnaskulptuuride muuseum oli varem välja öelnud, et remonti minev kuju võetakse maha 28. ja 29. oktoobril.

Muuseumi esindaja väljendas lootust, et kuju taasavamine võiks leida aset Lenini sünniaastapäeval 22. aprillil.

«Monument demonteeriti öösel ja seda ilma kodanikelt küsimata või referendumita, ilma nõu pidamist minujuhitava organisatsiooniga, mis ametlikult tugineb Lenini ideedele,» on kirjas Malinkovitši avalduses.

Kommunist on väga vihane ka seetõttu, et monumenti oli eriti jõhkralt ja jultunult mitu korda kallutatud erinevale poole, pööratud näoga vastu maad, määritud.

Sellised asjad tekitasid talle moraalset kahju, mis väljendus enesetunde järsus halvenemises, isutuse, vererõhu järsu languse, sügavaid moraalseid kannatusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles