Venemaa viis läbi järjekordse raketikatsetuse

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ballastiliste rakettidega varustatud Vene mereväe Delta-VI klassi allveelaev.
Ballastiliste rakettidega varustatud Vene mereväe Delta-VI klassi allveelaev. Foto: Wikipedia.org

Pärast nurjunud raketikatsetusi uue põlvkonna ballistilise raketiga Bulava õnnestus tuumaallveelaevalt välja tulistatud nõukogude päritolu raketil Sineva tabada sihtmärki.


Vene Föderatsiooni kaitseministeeriumi esindaja kinnitusel lasti ballistiline rakett välja täna allveelaeva Brjansk pardalt Barentsi meres ja see tabas õigel ajal sihtmärki, vahendas AFP Vene uudisteagentuuride teateid.

Kuigi kaitsesministeerium täpsemaid kommentaare ei jaganud, katsetati telekanali Vesti väitel raketti nimega Sineva. Kuigi viimane pärineb nõukogude perioodist on seda pidevalt täiustatud. RSM-54 Sineva ehk NATO märgistuse järgi SS-N-23 Skiff võeti kasutusele üleeelmise aasta juulis. Selle lennukaugus on 8300 kilomeetrit ning selle külge on võimalik kinnitada kuni kümme tuumalõhkepead.

Vedelkütusega töötav Sineva soovitakse aga asendada tahkekütusel töötava strateegilise mandritevahelise raketiga Bulava, mida on ka korduvalt katsetatud, kuid ebaõnnestunuid katseid on olnud edukatest rohkem. Mitteametlike teadete kohaselt on 12st katsest ebaõnnestunud seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles