Vene miilits põhjustas skandaali, rääkides avalikult korruptsioonist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilits operatiivautode juures
Vene miilits operatiivautode juures Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Kõrge Vene miilitsaohvitser põhjustas skandaali, rääkides avalikult korruptsioonist korrakaitsejõududes ja nõudes kokkusaamist peaminister Vladimir Putiniga, teatas meedia pühapäeval.


Novorossiiski miilitsa narkovastase võitluse osakonna vanemuurija Aleksei Dõmovski süüdistas oma ülemusi miilitsate kohtlemises «karjana» ning uurimistulemuste ette määramises.

«Ma olen väsinud olematute kuritegude avastamisest. Ma olen väsinud jutust, et need on inimesed, kes tuleb panna vangi,» ütles Dõmovski Internetti pandud videos, mida meedia kajastas kogu Venemaal.

Miilitsavormis esinenud Dõmovski nõudis ka kokkusaamist mõjuvõimsa peaministri Vladimir Putiniga, et «näost näkku» arutada probleeme korrakaitseorganites.

Ta kurtis ka töötingimuste üle, soovides teada, kuidas on võimalik ära elada 14 000 rubla (5079 Eesti krooni) suuruse kuupalgaga.

Võimud on tunnistanud, et korruptsioon on korrakaitsejõududes probleemiks.

«Aleksei Dõmovski ütles seda, mida mõtlevad peaaegu kõik miilitsatöötajad Venemaal,» ütles Vene miilitsaohvitserida liidu esimees Mihhail Paškin raadiojaamale Ehho Moskvõ. «Nii on see ka Moskvas.»

Novorossiiski miilits aga saatis avaliku kirja linnavõimudele, milles väidetakse, et Dõmovski kommentaarid on neid «hingepõhjani solvanud».

Novorossiiski miilitsaülem Vladimir Grebenjuk ütles Ehho Moskvõle, et ükski Dõmovski esitatud fakt ei vasta tõele.

Vene meedia andmetel on 32-aastane Dõmovski olnud viimased kuud käevigastuse tõttu haiguslehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles