Vene võimud vallandasid skandaali põhjustanud miilitsa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dõmovski
Aleksei Dõmovski Foto: Youtube

Venemaa Krasnodari krai siseasjade osakond vallandas eile miilitsaohvitseri, kes rääkis avalikult korruptsioonist korrakaitsejõududes ja nõudis kohtumist peaminister Vladimir Putiniga.



Siseministeeriumi esindaja Valeri Gribakini sõnul ei leidnud minister Rašid Nurgalijevi korraldusel läbi viidud lühijuurdlus tõendeid Novorossiiski miilitsa narkovastase võitluse osakonna vanemuurija Aleksei Dõmovski süüdistustele.

«Peale selle selgus, et A. Dõmovski laimab oma teenistuskaaslasi,» ütles Gribakin Interfaxile.

Gribakin ütles varem, et täna algab ministeeriumi ametnikest koosneva erikomisjoni juurdlus, mille tulemused esitab minister nii president Dmitri Medvedevile kui Putinile.

Dõmovski süüdistas Youtube'i üles riputatud videos oma ülemusi miilitsate kohtlemises karjana ning uurimistulemuste ette määramises.

«Ma olen väsinud olematute kuritegude avastamisest. Ma olen väsinud jutust, et need on inimesed, kes tuleb panna vangi,» ütles Dõmovski internetti pandud videos, mida meedia kajastas kogu Venemaal.

Miilitsavormis esinenud Dõmovski nõudis ka kokkusaamist mõjuvõimsa peaministri Vladimir Putiniga, et näost näkku arutada probleeme korrakaitseorganites.

Ta kurtis ka töötingimuste üle, soovides teada, kuidas on võimalik ära elada 14 000 rubla (5000 Eesti krooni) suuruse kuupalgaga.

Võimud on tunnistanud, et korruptsioon on korrakaitsejõududes probleemiks.

«Aleksei Dõmovski ütles seda, mida mõtlevad peaaegu kõik miilitsatöötajad Venemaal,» ütles Vene miilitsaohvitserida liidu esimees Mihhail Paškin raadiojaamale Ehho Moskvõ. «Nii on see ka Moskvas.»

Novorossiiski miilits aga saatis avaliku kirja linnavõimudele, milles väidetakse, et Dõmovski kommentaarid on neid hingepõhjani solvanud.

Novorossiiski miilitsaülem Vladimir Grebenjuk ütles Ehho Moskvõle, et ükski Dõmovski esitatud fakt ei vasta tõele.

Vene meedia andmetel on 32-aastane Dõmovski olnud viimased kuud käevigastuse tõttu haiguslehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles