Riigiduumasaadik likvideeriks Vene siseministeeriumi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene miilitsad
Vene miilitsad Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vene võimupartei Ühtne Venemaa leiab, et siseministeeriumi praeguses situatsioonis pole mõtet reformida, selle võiks hoopis likvideerida.


«Ministeeriumi pole võimalik moderniseerida ega reformida, selle võib ainult likvideerida,» ütles erakonna ülemnõukogu liige, riigiduumasaadik Andrei Makarov

Interfaxi

vahendusel.



«On mitmeid samme, mida on hädavajalik kiiresti teha: siseministeeriumist tuleb minema viia uurimisüksus, uurimisosakond ei saa olla siseministeeriumis,» rääkis ta ja lisas, et hädavajalik on langetada otsus maksu- ja majanduskuritegude kohta.

«Ei tohi hoida inimest vahi all seni, kuni kohtuotsuse järgi pole tema süü kinnitust leidnud,» rääkis Makarov.

«Süsteem on loodud selliselt, et see hävitab inimestes korralikkuse, pannes neid töötama ebaausalt,» ütles ta.

Makarovi sõnul on hädasti vaja kärpida ministeeriumi koosseisu kaks korda.

«Meie miilitsas töötab tunduvalt rohkem inimesi elanikkonna kohta, kui ükskõik millises teises tsiviliseeritud riigis maailmas. Me võime täiesti valutult väita, et miilitsate arvu tuleb vähendada minimaalselt kaks korda. Kõik miilitsad tuleb koosseisust välja arvata ja hakata miilitsat puhastama avalikkuse ka korrakaitsjate kaasabil,» rääkis duumasaadik.

Tema arvates võimaldaks ainult niisugune puhastus midagi korda saata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles