Venemaad pahandas nimetamine mitteusaldusväärseks G8 liikmeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev ja tema Hiina kolleeg Hu Jintao.
Venemaa president Dmitri Medvedev ja tema Hiina kolleeg Hu Jintao. Foto: Reuters / Scanpix

Vene välisministeerium taunis laupäeval teravalt USA ja Suurbritannia esindajate hinnanguid, mille kohaselt seab Venemaa veto Zimbabwe-vastaste sanktsioonide kehtestamisele kahtluse alla Venemaa usaldusväärsuse ühenduse G8 liikmena.

«Seoses vetoõiguse kasutamisega Venemaa ja Hiina poolt lubasid USA ja Suurbritannia esindaja endale teha avalduse, et meie hääletamine on vaat et Venemaa eemaldumine G8 hiljutisel Jaapani tippkohtumisel saavutatud Zimbabwe-teemalisest kokkuleppest,» kinnitab Vene välisministeeriumi pressiteenistus oma saidil.

«Peame selliseid sõnavõtte lubamatuks. USA ja Briti esindajad ÜROs pole parimal juhul üldse informeeritud G8 liidrite diskussioonist, või halvimal juhl - moonutavad fakte teadlikult,» seisab teates.

Ministeeriumi kinnitusel väljendas Venemaa G8 kohtumisel valmisolekut arutada Julgeolekunõukogu otsuseprojekte «sõltuvalt nende sisust», ent et tema nõudmisel eemaldati kohtumise lõppdokumendist mis tahes viited võimalikele sammudele ÜRO Julgeolekunõukogu raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles