Hispaania suured lehed avaldasid abordiohvrite surmakuulutuse

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abordivastane meeleavaldus tõi oktoobris Madridi tänavatele sadu tuhandeid inimesi.
Abordivastane meeleavaldus tõi oktoobris Madridi tänavatele sadu tuhandeid inimesi. Foto: Reuters / Scanpix

Mitmes suures Hispaania päevalehes ilmus täna abordiohvrite surmakuulutus, teatab uudistevõrk AFP.

Musta ristiga illustreeritud kuulutus käis kõigi nende poiste ja tüdrukute kohta, kes surid Hispaanias 2009. aastal abordi ohvritena. See ilmus kolme suure paremtsentristliku lehe – ABC, El Mundo ja La Razon – surmakuulutuste küljel.

Kuulutus kutsus üles palvetama, missasid pidama ning ohvreid ja heategusid tegema nende inimeste hingede eest, kes on sündimata laste surmade eest otseselt või kaudselt, aktiivselt või passiivselt vastutavad.

Lisaks kolmele üleriiklikule päevalehele avaldas sama kuulutuse ka kuus piirkondlikku ajalehte. Kuulutus ei ilmunud Hispaania suurimas päevalehes El Pais, mis on vasakpoolne ja lähedane praegusele sotsialistist peaministrile Jose Luis Zapaterole.

See aktsioon oli mõeldud vastusena selle kuu alguses parlamendi alamkojas heakskiidu leidnud seadusele, mis muutis abordi lihtsamini kättesaadavaks. Vastavalt sellele võib Hispaanias nüüd aborti teha kuni 22. rasedusnädalani. Nüüd ootab see õigusakt senati heakskiitu.

Praegu Hispaanias kehtiv seadus lubab aborti teha ainult juhul, kui ema on langenud vägistamise ohvriks, lootel on tuvastatud väärareng või rasedus kujutab ohtu ema tervisele. Möödunud aastal tehti Hispaanias 115 000 aborti. Neist enamiku puhul toodi põhjuseks ema vaimne tervis.

Oktoobris toimus Madridis suur abordivastane meeleavaldus, kus selle protseduuri saamise lihtsustamise vastu tuli meelt avaldama sadu tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles