Ida-Saksa neonatsid ründasid koolireisil olevaid lapsi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremäärmuslased möödunud kuul Vierecki külas toimunud suvefestivalil.
Paremäärmuslased möödunud kuul Vierecki külas toimunud suvefestivalil. Foto: SCANPIX

Ida-Saksamaal ründasid neonatsid väljasõidul olevaid kooliõpilasi, üks teismeline poiss viibib rünnaku tõttu jätkuvalt intensiivravis.

87 Hamburgi õpilast viibisid rünnaku ajal Poola ja Tšehhiga piirneva Saksimaa maapiirkonnas, teatas thelocal.de ajalehele Welt viidates.

Rühm Goethe humanitaargümnaasiumi 14-15 aastasi õpilasi otsustas reede õhtul hostelist välja hiilida ja lähedalasuvasse külla peole minna.

Üritus ise toimus Ostrau asula 888 sünnipäeva tähistamiseks ning selle reklaamimiseks oli mitmesse kohta üles pandud õpilastele silma jäänud reklaamid. Pidu meelitas aga kohale ka hulga neonatse.

Kuigi õpetajad olid noori keelanud peole minemast, läksid enamikus 15-aastased õpilased ikkagi sinna. Kell kolm öösel peatasid 12 meest autoparklas kojuminevad noored. Nad jälitasid noori kuni hostelini, õpetajate sõnul tuli koos lastega sisse ka kolm meest.

Üks õpilane jutustas ajalehele Welt, et ärkas öösel tualetti minemiseks üles ja kuulis siis allkorrusel rüsinat. Kui ta tualetti sisenes, tulid kolm meest talle järele ja tõukasid ta pissuaari vastu.

15-aastane Hiina juurtega poiss sai väidetavalt nõnda rängalt peksa, et purunes lõualuu ja viga sai silmakoobas. Ta viidi haiglasse ja on pühapäevast alates olnud intensiivraviosakonnas.

Kuigi politseijaoskond asub hostelist kolme kilomeetri kaugusel, kulus neil sündmuskohta jõudmiseks pool tundi. Võimud vahistasid üheksa kahtlusalust ja algatasid uurimise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles