Ateena ümber lõõmavad tulekahjud

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateenast paarikümne kilomeetri kaugusel läänes asuvas Aspropyrgose tööstuslinnas lõõmavad tulekahjud.
Ateenast paarikümne kilomeetri kaugusel läänes asuvas Aspropyrgose tööstuslinnas lõõmavad tulekahjud. Foto: AP / Scanpix

Kreekas võitlevad sajad tuletõrjujad põlengutega, mis vallandusid Ateena lähistel ning ähvardavad läbi lõigata suure maantee.

Aspropyrgose tööstuslinnakus paarikümne kilomeetri kaugusel pealinnast töötavad mõnikümmend ekipaaži, mida toetavad õhust kaks helikopterit, et maastikul puhkenud leeke kontrolli alal saada, vahendas Reuters.

Markopoulo külas, mis jääb veidi kaugemale pealinnast, evakueeriti uue suurpõlengu eest poolsada elanikku ning leekide roaks on juba langenud tuleroaks.

Tulekahjud lähenevad juba ka suurele magistraalile Atika poolsaarel, mis ühendab Ateenat riikliku maanteedevõrguga, ning võimud on juba hakanud liiklust suunama väiksematele teedele.

Kreeka erinevates piirkondades lõõmab ametnike teatel praegu üle saja tulekolde, lisaks pealinna ümbrusele ka riigi põhja- ja keskosa metsades, samuti Androse saarel.

Tuletõrjujate hinnangul on liiga vara öelda, kas põlengud suudetakse varsti kontrolli alla saada ning olukorra teeb raskemaks ka õhtupoolikul tugevnema hakkav tuul, mis võib juba kustutatud maapinna uuesti süüdata.

Aspropyrgoses tegutsevad sajad tehased, laod ja muud äriettevõtted ning seda linna peetakse üheks tähtsamaks tööstustsooniks. Tulekahjude tõttu on seal ohus kümned laohooned ning viimastel andmetel on neist neli juba maha põlenud.

Kohalik abilinnapea tõdes, et olukord oli täna hommikul raske, ehkki elurajoone leegid ei ähvarda. Samas märkis ta, et osa tulekahjudest võis alguse saada mustlaslaagritest, kus sageli põletatakse autorehve ja kaableid, et neist traate ja muid metalle müügi eesmärgil kätte saada.

«Lõkkeid süüdatakse igapäevaselt, ent kui politsei ja võimuesindajad nendesse laagritesse neid kustutama lähevad, siis neid tulistatakse,» kurtis üks tööline Kreeka telekanalile Skai TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles