Näljastreigil Pussy Rioti liige pandi haiglas tilguti alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nadežda Tolokonnikova.
Nadežda Tolokonnikova. Foto: SCANPIX

Vene punkbändi Pussy Riot vangistatud liige Nadežda Tolokonnikova pandi näljastreigi kaheksandal päeval tilguti alla, teatas täna vanglaarst.

Tolokonnikova alustas näljastreiki 23. septembril, põhjendades seda kohutavate vanglatingimustega. Lisaks väitis naine, et teda oli kaebuste tõttu surmaga ähvardatud, teatas täna uudisteagentuur AFP.

«Ta nõustus veeni kaudu manustavate medikamentide saamisega,» teatas Mordva Vabariigis asuva vangla haigla juht Aleksandr Poždnjakov telefonitsi AFPle.

Tolokonnikova abikaasa Pjotr Veržilovi sõnul on naist hoitud 90 tundi isolatsioonis. Naine lõpetas söömise orjalike töötingimuste ja surmaähvarduste tõttu. Eile viidi ta paranduskolooniast IK-14 haiglasse. Vangla juhtkond on naise süüdistused ümber lükanud.

Tolokonnikova sõnul keeldub ta toidust senikaua, kuni ta teise vanglasse üle viiakse. Vanglast peaks ta vabanema märtsis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles