Ansip: Ukraina peaks saama osaks Euroopa ühisturust

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Toomas Tatar / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles täna kohtumisel Ukraina välisministri Leonid Kožaraga, et assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleping on oluline nii Ukrainale kui ka Euroopale ning avaldas lootust, et Vilniuses toimuval idapartnerluse tippkohtumisel jõutakse lepingu sõlmimises üksmeelele.

Viidates vajadusele jätkata Ukrainas justiitsreformi ja parandada valimisseadustikku, julgustas peaminister Ansip tegema kõik endast oleneva, et assotsiatsiooni- ja vabakaubandusleping saaks novembris sõlmitud. «Olukord on küll raske ja delikaatne, kuid probleemidele on vaja leida lahendus,» ütles Ansip. «Te võite Eesti toetusega arvestada.»

«Ma soovin, et Ukraina ja Euroopa suhted oleksid tihedamad ning et Ukrainal oleks võimalik saada osa Euroopa ühisturust,» ütles Ansip. Samuti avaldas ta lootust, et eelseisev assotsiatsiooni- ja vabakaubanduslepingu sõlmimine annab uue tõuke Eesti ja Ukraina ärisuhete edendamisele.

Ukraina on Eesti jaoks oluline kaubanduspartner, olles võrreldes teiste riikidega 18. kohal. Eestlased näevad Ukrainat ka arvestatava investeeringute sihtriigina. Näiteks selle aasta esimesel poolel investeeriti 278 miljonit eurot peamiselt finants- ja kindlustustegevusse ning hulgi- ja jaekaubandusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles