Sarkozy toetab moslemite ususümbolite keelustamist

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkasid kandvad naised.
Burkasid kandvad naised. Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütles rahvasaadikute ees esinedes, et parlament peaks heaks kiitma mosleminaiste keha ja nägu katvate burkade keelustamist nõudva seaduse.


Sarkozy ütles Élysée palees rahvusassamblee liikmetega kõneldes, et tundliku teemaga tuleb tegeleda ettevaatlikult, vahendas AFP.

«Me peame oleme ettevaatlikud, et mitte pakkuda demokraatia, väärikuse ja soolise võrdõiguslikkuse vastastele võiduvõimalust, mis seaks meie ühiskonna väga raskesse olukorda,» lausus president. «See on hädavajalik, et mitte keegi ei tunneks end häbimärgistatuna.»

Parlamenti menetlusse jõudev paremtsentristliku võimuerakonna UMP eelnõu näeb ette avalikes kohtades ja tänavatel näo katmise keelustamist burkade või niqabidega (musta värvi hõlst, mis jätab silmad katmata). Seadusest üleastujaid tahetakse karistada kopsaka rahatrahviga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles