Pakistanis hukkus USA droonirünnakus kümmekond inimest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhurünnakus Pakistanile hukkus vähemalt 10 inimest.
USA õhurünnakus Pakistanile hukkus vähemalt 10 inimest. Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriigid andsid Pakistani loodeosas asuvatele mässuliste positsioonidele mitu õhulööki, milles hukkus esialgsetel andmetel vähemalt kümme sissi.


Esimene rünnak viidi läbi Afganistani piiri lähistel asuvas Põhja-Waziristanis Pasalkoti küla lähistel, mida peetakse Talibani, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja mägialadel tegutsevate sõjakate hõimude võitlejate üheks peamiseks kasvulavaks, kust organiseeritakse rünnakuid Afganistanis viibivate liitlasvägede vastu, vahendas AFP.

«Vähemalt kümme inimest sai raketirünnakus surma,» kinnitas julgeolekuallikas, kelle sõnul tulistati sihtmärkide pihta kümme raketti. Ka kohalik julgeolekuallikas kinnitas rünnakut, tema sõnul hukkusid peamiselt mässulised, kuid hukkunute arv võib tõusta.

Sel aastal oli tegemist juba seitsmenda USA droonirünnakuga Pakistani territooriumil. Ühendriikide droonirünnakud Pakistanis on märgatavalt intensiivistunud pärast seda, kui ohjad Valges Majas võttis enda kätte Barack Obama.

Kuigi Pakistan on USA liitlane terrorismivastases sõjas, on valitsus keelanud ameeriklastel vastuoperatsioonide käigus üle piiri tungimise, mistõttu hoiatavad vaatlejad, et Washingtoni suhted Islamabadiga võivad muutuda teravamaks.

Pakistani president Asif Ali Zardari valitsus toetab küll Washingtoni, kuid valitsus on ebakindel ja rahvas on endiselt Ameerika-vastaselt meelestatud. Ekspertide hinnangul võib liiga suur USA surve Zardari positsiooni veelgi nõrgestada, eriti politsei ja mõjuvõimsa armee silmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles