Europarlament kiitis Euroopa Komisjoni uue koosseisu heaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
José Manuel Barroso (ees paremal) koos Euroopa Komisjoni volinikega täna Euroopa Parlamendis. Siim Kallas istub pildi vasakus nurgas, kohal nr 73.
José Manuel Barroso (ees paremal) koos Euroopa Komisjoni volinikega täna Euroopa Parlamendis. Siim Kallas istub pildi vasakus nurgas, kohal nr 73. Foto: AFP / Scanpix

Euroopa Parlament kiitis täna Strasbourgis ülekaalukalt heaks Euroopa Komisjoni uue koosseisu.


José Manuel Barroso 26-liikmelise meeskonna poolt anti 488 poolt- ja 137 vastuhäält. 72 parlamendisaadikut jäi erapooletuks.

Uue komisjoni volitused vältavad 2014. aasta 31. detsembrini.

Hääletustulemus ei tulnud üllatusena, kuna parlament sundis jaanuaris Bulgaaria tagasi võtma oma esialgse volinikukandidaadi Rumjana Želeva, vahendas AFP. Ülejäänud 25 kandidaadi osas oli parlament juba algusest peale suuresti pooldaval seisukohal. Barroso enda kandidatuuri kiitis esinduskogu heaks juba septembris.

Komisjoni koosseis peab nüüd saama formaalse heakskiidu ELi 27 liikmesriigilt, enne kui ametlikult tööd saab alustada. Esimese istungi kavandab uuenenud komisjon pidada tuleval kolmapäeval.

Barroso rõhutas enne hääletust parlamendi ees peetud kõnes, et ELi liikmed peavad majanduskriisi ületamiseks omavahel rohkem koostööd tegema ning ühtlasi olema solidaarsed ka muu maailmaga, nagu ühendus on tõestanud Haiti maavärina järel.

Eestit esindab komisjonis asepresident transpordi alal Siim Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles