Vene miilits sattus järjekordsesse skandaali

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimastel kuudel on avalikuks tulnud paljude Moskva posti- ja märulimiilitsate vägivallatsemised.
Viimastel kuudel on avalikuks tulnud paljude Moskva posti- ja märulimiilitsate vägivallatsemised. Foto: AFP / Scanpix

Vene Föderatsiooni uurijad üritavad selgust luua järjekordsesse miilitsaga seotud skandaali, sest väidetavalt peksid korravalvurid kuu alguses läbi pianisti.


Vahejuhtum leidis aset Jekaterinburgis 1. veebruaril, kui 62-aastane professionaalne muusik Sergei Beloglazov sattus õhtul miilitsate küüsi, vahendas BBC News.

Väidetavalt peatas militsionäär kohalikus konservatooriumis professorina töötava Beloglazovi ning soovis kontrollida tema isikut, kuid pianistil polnud kaasas isikut tõendavat dokumenti.

Pianist kinnitas raadiojaamale Ehho Moskvõ antud usutluses, et miilits lõi teda näkku ja tekitas tõsiseid vigastusi tema kätele. Lisaks sellele olevat miilits varastanud tema raha ja mobiiltelefoni.

Tegemist on viimase skandaaliga Vene miilitsas, sest mundrikandjate omavolitsemine ja kriminaalsed juhtumid on Venemaa argipäeva lahutamatu osa.

Vene miilitsate omavolitsemise üle järelevalvet teostava organisatsiooni kinnitusel tõusis korravalvurite poolt toime pandud kuritegude hulk aastaga 11 protsenti. Organisatsiooni väitel võib miilitsate arvele möödunud aastal kirjutada 5190 kuritegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles