Hispaania politsei leidis ETA relvapeidiku

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania politsei arreteerimas ühte kahtlusalust.
Hispaania politsei arreteerimas ühte kahtlusalust. Foto: AFP / Scanpix

Politsei leidis eile õhtul Hispaania põhjaosas asuva relvalao, mida seostatakse sel nädalal arreteeritud Baski separatistliku rühmituse ETA (Baski organisatsioon Baski ja Vabadus) liikmetega.


Relvapeidik leiti La Rioja provintsis asuvast Valdezcaray suusakuurortist ja seda uurivad relvaeksperdid. Hispaania meedia teatel seostatakse seda teisipäeval vahistatud üheksa ETA liikmega, keda kahtlustatakse nädalavahetusel Hispaania põhjaosas asuvates linnades toimunud pommiplahvatustega.

Populaarne suusakuurort asub Ezcaray linna lähedal, kus politsei otsis läbi ka ühe kahtlusaluse sugulase korteri, vahendas Europa Press.

Radio Cadena Seri teatel viitasid ühe kahlusaluse kodust leitud dokumendid sellele, et rühmitus kavandas ka suurt rünnakut Bilbao äärelinnas asuvale valitsusasutusele.

Hispaania põhjaosas asuvates linnades plahvatasid nädalavahetusel viis väikest lõhkekeha, mis õnneks siiski kedagi ei vigastanud, sest ETA teatas rünnakust ette ja inimesed evakueeriti.

40-aastase relvakampaania jooksul on Baski separatistide rünnakutes hukkunud rohkem kui 820 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles