Kreeka sadamas plahvatas tanker

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka tuletõrjujad kustutamas põlengut Perama dokkides seisnud tankeril Friendshipgas.
Kreeka tuletõrjujad kustutamas põlengut Perama dokkides seisnud tankeril Friendshipgas. Foto: AFP / Scanpix

Ateena lähedal asuvas laevaremonditöökojas seisnud tankeril toimus eile võimas plahvatus, millest puhkenud suures tulekahjus hukkus kaheksa töölist.

Kreeka võimude teatel said leegid Perama dokkides ilmselt alguse keevitustöödest, vahendas AFP. Panama lipu all sõitev kreeklastele kuuluv tanker Friendshipgas oli seal remondis.

Esialgu leiti sündmuskohalt viis hukkunut, kuid hiljem toodi laevast välja veel kolm laipa. Surma sai ka tankeri filipiinlasest esimene ohvitser. Neli inimest viidi vigastustega haiglasse.

Tuletõrjujad võitlesid eile leekidega üle nelja tunni – esmalt takistati põlengu levimist teisele alusele, seejärel kustutati tuli lõplikult. Tankeril on leeke väga raske summutada, sest tule temperatuur tõuseb väga kõrgeks.

Politsei arreteeris juhtunuga seoses kaks hooldustöid teostanud meeskonna liiget. Samal ajal alustas aga sadamatööliste ametiühing kolmepäevast streiki, et protesteerida halbade töötingimuste vastu dokkides.

Perama linnapea Yiannis Glykas tunnistas meediale, et remonditehase piirkond on «krematoorium», sest seal ei järgita sageli isegi elementaarseid ohutusreegleid. Eelmisel aastal hukkus samas paigas juhtunud õnnetuses kaks töölist, kümnekonna aasta eest aga neli.

Pealinnas mereministeeriumi hoone ette kogunenud meeleavaldajad ründasid täna pärast uute surnukehade leidmist politseinikke, mispeale kasutasid viimased riigitelevisiooni andmetel pisargaasi.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles