Janukovitš teeb esimese visiidi Brüsselisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovitš
Viktor Janukovitš Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina uus president Viktor Janukovitš teeb Moskva asemel oma ametiaja esimese välisvisiidi Brüsselisse, teatasid täna ELi ametnikud.


Janukovitš külastab tuleval esmaspäeval Euroopa Liidu presidendi Herman van Rompuy ja europarlamendi juhi Jerzy Buzeki kutsel ühenduse peakorterit. Ühtlasi kohtub ta Brüsselis ka Euroopa Komisjoni presidendi José Manuel Barrosoga, vahendas AFP.

Brüsselist lendab ülehomme ametisse astuv Janukovitš edasi Moskvasse, kus tal on kavas kohtumine president Dmitri Medvedeviga.

Ajaleht Kommersant-Ukraina kirjutas täna, et Moskva-visiidi täpne aeg sõltub sellest, kas Janukovitšil õnnestub tuleval nädalal parlamendis läbi suruda peaminister Julia Tõmošenko umbusaldamine ja moodustada uus valitsuskoalitsioon. Ühe allika sõnul on Janukovitšil kasulikum Moskvasse minna pärast seda, kui uue peaministri isik on selgunud.

Prantsusmaa Euroopa asjade ministri Pierre Lellouche'i sõnul tõestab see, et Janukovitš eelistas oma esimese visiidi sihtkohana Brüsselit Moskvale, et EL on maailmaareenil endiselt suur tegija.

Rompuy oli üks esimesi, kes Janukovitšit tema valimisvõidu puhul õnnitles ning lubas temaga tulevikus koostööd teha. Rompuy kiitis ka Ukraina ametnikke valimiste korrektse läbiviimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles