Vene võimud sunnivad meedia Sotši probleemidest jõuga vaikima

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši olümpiamängude sissejuhatus Vancouveri lõputseremoonial.
Sotši olümpiamängude sissejuhatus Vancouveri lõputseremoonial. Foto: AFP/SCANPIX

Venemaa survestab ajakirjandust, et see ei kirjutaks Sotši olümpia korraldustööde negatiivsetest külgedest – näiteks keskkonnaprobleemidest ja ehitustöödele jalgu jäävates majades elavate inimeste sunniviisilistest väljatõstmistest, vahendab uudistevõrk Reuters.

Pariisi baseeruv ajakirjanike esindusorganisatsioon Piirideta Reporterid teatas, et Vene võimud survestavad kohalikku meediat, et too probleemidest vaikiks.

«Võimud kindlustavad seda, et olümpiamängude korraldusega seoses ei kerkiks üles mingisugust arutelu,» ütles Andrei Ballin, üks Piirideta Reporterite raporti kaasautoreist, Reutersile. «Kohalikus meedias ei mainita seda debatti üldse.»

Kohalike võimude pressiesindaja keeldus selle raporti teemal kommentaare andmast.

Raporti andmeil hoiavad võimud kohalikke meediaväljaandeid kontrolli all nii rahaliselt kui ka tegevuslubade abil ning sekkuvad aeg-ajalt otse toimetuste töösse. Ajakirjanikud surutakse Kremli poliitikat toetama iga hinnaga, leidis see analüüs.

Maailma Loodusfondi Vene haru teatas möödunud kuul, et olümpiamängude toimumispaiga ehituseks on liigutatud ka looduskaitsealade piire. Organisatsioon kutsus võtma terasema luubi alla mõju, mida Sotši mängude korraldamine avaldab keskkonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles