Nigeeria lennundusminister: lennuõnnetused on jumala tahe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria lennundusminister Stella Oduah-Ogiemwonyi
Nigeeria lennundusminister Stella Oduah-Ogiemwonyi Foto: Wikipedia.org

Aafrika riigi Nigeeria lennundusminister tekitas oma kummalise väljaütlemisega skandaali.

Minister Stella Oduah-Ogiemwonyi sõnul on Nigeeriat viimasel ajal tabanud mitmed lennuõnnetused jumala tahe, edastab Reuters.

«Teeme kõik, et lennuõnnetusi ennetada, kuid jumala tahte vastu ei saa. Õnnetuste põhjuste uurimine on lihtsalt aja raiskamine,» sõnas Oduah- Ogiemwonyi.

Minister tegi sellise avalduse vaid kolm päeva pärast seda, kui Lagose lennuväljalt õhku tõusnud väikelennuk peaaegu kohe alla kukkus. Õnnetuses kaotas elu 16 inimest.

Möödunud aasta juulis kukkus lennufirma Dana Air liinilennuk Lagoses korrusmajade kvartalisse. Siis kaotas elu 163 inimest. Selle õnnetuse põhjus on seni kindlaks tegemata.

Minister täpsustas hiljem, öeldes et kõik alates reisijate pagasikontrollijatest kuni lennukontrollikeskuse töötajateni vastutavad lendude turvalisuse eest.

Oduah-Ogiemwonyi lubas samas, et hiljutist lennuõnnetust Embraer-120 lennukiga uuritakse ning raport peaks valmima paari nädalaga.

Hilisematest parandustest hoolimata vihastas ministri seisukoht nigeerlasi. Meedias kirjutati, et lennundusminister peaks tagasi astuma.

Nigeerias on seni levinud ebausk, et õnnetused, kaasa arvatud lennuõnnetused, on kas jumala võis siis kurjade vaimude kätetöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles