Iraagi politsei hoidis ära 10-aastase poisi enesetapurünnaku

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi politseinik.
Iraagi politseinik. Foto: AFP/SCANPIX

Iraagi politsei kinnitusel pidasid nad eile Fallujahi linna lähistel kinni 10-aastase poisi, kes väidetavalt kavandas enesetapurünnakut.


Väidetavalt oli poisi värvanud islamistlik terroriorganisatsioon Al-Qaeda ning armee julgeolekujõudude esindaja kapten Anas al-Issawi kinnitusel pidi poiss end õhku laskma Amariyat Al-Fallyujahi kontrollpunkti juures, mis asub 15 kilomeetri kaugusel sunnimässuliste endisest kantsist Fallujahi linnast, vahendas uudisteagentuur AFP.

«10-aastast poissi kasutas Al-Qaeda ka varem pommide paigutamiseks,» täpsustas Issawi, kelle sõnul kadus poiss oma Amariyat Al-Fallujahis asuvast kodust nelja päeva eest.

Väidetavalt viisid kolm Al-Qaeda võitlejat poisi autoga Shitsheri külla, et valmistada ta ette enesetapurünnakuks. Kolmapäeval pandi poisile ümber pommivest ja sõidutati ta Amariyat Al-Fallujahi lähedusse.

Poisi tunnistuse kohaselt käskisid mehed tal end õhku lasta, kui kohale on saabunud piisavalt palju inimesi, teatasid võimud.

«Poisi sõnul järgis ta instruktsioone ning lähenes inimeste saabudes nendele, kuid politseinikud nägid teda ning käskisid tal eemale minna,» kommenteeris allikas. «Ta sattus paanikasse ja põgenes, kuid me püüdsime ta kinni ning avastasime, et ta kandis pommivesti.»

Politsei pidas poisi tunnistuste alusel kinni ka kolm kahtlusalust, kes väidetavalt poisi värbasid ning talle juhtnööre jagasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles