Briti saadik Jeemenis pääses tapmiskatsest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia suursaadik Jeemenis Tim Torlot mullu jaanuaris pressikonverentsil.
Suurbritannia suursaadik Jeemenis Tim Torlot mullu jaanuaris pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

Suurbritannia suursaadik Jeemenis pääses täna pealinnas Sanaas eluga enesetapurünnakust, milles kaks inimest kergelt viga said, teatas julgeolekuametnik.


Anonüümsust palunud ametniku sõnul ei saanud suursaadik Timothy Achille Torlot viga plahvatuses, mis oli suunatud Briti saatkonna suunas liikunud autokonvoi vastu. Plahvatuses hukkus vaid ründaja ning kergelt said viga kaks kõrvalseisjat, vahendas AFP.

Pealtnägijate sõnul tegutses end lõhanud mees diplomaadi auto möödudes liiga aeglaselt. 600 meetri kaugusel saatkonnast toimunud rünnakus sai osaliselt kahjustada vaid konvoid saatnud politseiauto.

Jeemeni kaitseministeerium teatas detsembri lõpus, et hoidis ära rünnaku Briti saatkonna vastu, kui likvideeris pealinna lähistel tegutsenud Al-Qaeda raku. Rünnak pidi sarnanema 2008. aastal USA saatkonna vastu suunatud rünnakule, milles hukkus 16 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles