Prantsuse justiitsminister sattus rassistliku rünnaku sihtmärgiks

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa justiitsminister Christiane Taubira.
Prantsusmaa justiitsminister Christiane Taubira. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa justiitsminister Christiane Taubira sattus taas rassistliku pilke ohvriks ja seda juba kolmas kord peaaegu kuu jooksul.

Eile jahmatas avalikkust paremäärmuslik ajakiri Minute, vahendas AFP. Selle esikaanel oli Taubira foto ja peakiri «Osav nagu ahv. Taubira saab oma banaani tagasi». Halvakspanu tekitas ka ajakirja sisu.

Siseminister Manuel Valls lubas uurida, kas  väljaande ilmumist on legaalselt võimalik ära keelata või mitte. «Me ei saa seda niiviisi jätta,» kinnitas ta.

Paljud poliitikud on Twitteri vahendusel nõudnud Minute’i peatoimetaja ja väljaandja süüdistamist rassiviha õhutamises.

Inimõiguste organisatsioon SOS Racisme lubas, et esitab esikaane tõttu kohtusse hagi. Sel juhul peavad ametnikud uurima, kas tegemist on seaduse rikkumisega või mitte.

Sotsialistliku Partei esimene sekretär ja SOS Racisme’i üks rajajatest Harlem Désir avaldas arvamust, et politsei peaks ajakirja kõik numbrid kokku korjama.

Spordiminister Valerie Fourneyron ütles, et ajakirja «esikaas pole aktsepteeritav ja on vastikust tekitav».

Paljud parempoolsed poliitikud ei salli minister Taubirad, kuna tema kiitis heaks homoabielude legaliseerimise sel aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles