Egiptuse ekspresident: mind on röövitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse siseministeeriumi avaldatud foto president Mohammed Morsist kohtus.
Egiptuse siseministeeriumi avaldatud foto president Mohammed Morsist kohtus. Foto: SCANPIX

Tänavu juulis Egiptuse armee poolt võimult kõrvaldatud endine presidendi Mohamed Morsi sõnul ta rööviti ning ebastabiilsus riigis jätkub kuni ta pole võimule naasnud.

«Riigipööre on hakanud murenema ja saab lõpu seistes silmitsi egiptuse rahva vankumatusega,» seisis Morsi avalduses, mille ta esitas teda vanglas külastanud advokaatidele. Ka nimetas ta ebaseaduslikuks kohut, kus teda süüdistatakse mõrva ja vägivalla õhutamises 2012. aasta detsembri rahutuste ajal, vahendas BBC.

Morsi, kelle asukoht oli pikalt saladus, kuid kes toimetati eelmisel nädalal tavavanglasse, süüdistas relvajõudude ülemat kindral Abdul Fattah al-Sisit selles, et ta on reetnud Jumala ja kogu riigi, lüües kiilu egiptlaste vahele.

3. juulil saatis armee lisaks Morsi kõrvaldamisele presidendiametist laiali parlamendi, kus enamus oli Morsi Moslemi Vennaskonna poliitilise tiival. Pärast seda arreteeriti tuhandeid sellesse poliitilisse liikumisse kuulujaid ning enamuse selle liidritest. Lahvatanud vägivallas sai surma sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles