Saksa rahandusminister sattus kõneluste asemel haiglasse

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble.
Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble. Foto: SCANPIX

Eile Brüsselisse saabunud Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble ei saanud osaleda Euroopa Liidu rahandusministrite maratonläbirääkimistel, kuna viidi allergilise reaktsiooni tõttu haiglasse.

«Ma usun, et tema tervislik seisund on märgatavalt paranenud,» lausus Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, kelle sõnul paraneb 67-aastane ratastooli aheldatud rahandusminister kiiresti ja peaks peagi Brüsseli haiglast koju pääsema, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Minu teada peaks ta täna haiglast lahkuma ja meid hoitakse kogu päev olukorraga kursis,» lisas Merkel. Ka Schäuble esindaja Michael Offeri sõnul tunneb minister end paremini.

Arvatavasti põhjustas allergilise reaktsiooni uue ravimi manustamine, mistõttu veetis Schäuble öö arstide hoole all. Ministril on tulnud sel aastal ka varem haiglat külastada, kuna 1990. aasta atendaadikatses saadud haavad polnud täielikult paranenud. Sama rünnaku tõttu on Schäuble sunnitud liikuma vaid ratastoolis.

Euroliidu rahandusministrite kohtumisel asendas rahandusministrit siseminister Thomas Se Maiziere, kelle sõnul pidas ta telefoni teel nõu ka Schäublega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles