Ansip: Ukraina pingeid saab maandada vaid poliitiline lahendus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles olukorda Ukrainas kommenteerides, et pingeid saab leevendada vaid rahumeelne poliitiline lahendus.

Ansip ütles, et meeleavaldused näitavad ukrainlaste rahulolematust valitsuse otsusega peatada Euroopa Liiduga assotsieerumislepingu allkirjastamise ettevalmistamine. «Ukraina võimude ootamatu kannapööre pärast aastaid kestnud läbirääkimisi valmistas tõsise pettumuse nii Euroopa Liidule kui ka väga paljudele ukrainlastele, kes nägid assotsiatsioonilepingus ajaloolist võimalust riigi moderniseerimiseks ning heaolu tõstmiseks,» ütles ta.

Ansipi sõnul on meeleavaldajad seisukohal, et vabakaubandusleping on kasulik eelkõige ukraina rahvale. «Küsitlused näitasid juba enne Vilniuse tippkohtumist aina suurenevat toetust Euroopa Liidu suunale,» ütles ta.

Peaminister lisas, et ukrainlaste õigusi ja vabadusi tuleb austada ning sõna- ja koosolekuvabaduse tagamine on Ukraina valitsuse kohustus. «Loodame, et meeleavaldused kulgevad rahumeelselt, ilma vägivallata. Pingeid saab leevendada vaid rahumeelne ja poliitiline lahendus,» rõhutas Ansip.

Ta avaldas lootust, et läbirääkimised Euroopa Liidu ja Ukraina vahel jätkuvad ning assotsiatsioonileping ja vabakaubandusleping Euroopa Liidu ja Ukraina vahel allkirjastatakse vastavalt ukraina rahva tahtele lähemas tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles