Uuring Vene miilitsas: pool tuhat ülemust omab ebaadekvaatset juhtimisstiili

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva militsionäärid Radissoni hotelli juures.
Moskva militsionäärid Radissoni hotelli juures. Foto: SCANPIX

Vene miilitsas töötavatest ülemustest 526 inimest omab ebaadekvaatset juhtimisstiili, kirjutab ajaleht Vedomosti.


Veel 1906 inimesel on kirjas rikkumisi sotsiaal-psühholoogilise adaptsiooni vallas.

Siseministeeriumi personaliosakond avalikustas uuringu, mis puudutas 21 000 miilitsatöötajat. Ebaadekvaatsete või mingi hälbe all kannatavate ülemuste arv on aastaga suurenenud. 2008. aastal töötas miilitsas 367 inimest, kelle juhtimisstiil ei olnud tema ametipostile vastav.

Ministeeriumi personaliosakond ei kavatse neid inimesi vallandada, vaid neile püütakse osutada tõhusamat psühholoogilist abi.

Moskva miilitsatöötajate ametiühingu esimees Mihhail Paškin leiab, et avalikustatud numbrid kajastavad tegelikkusest vaid kümnendikku.

Kõige tõsisem karistus, mis ähvardab ülemust, kes oma alluvatega regulaarselt suhtleb kõrgendatud hääletoonil, on karm noomitus. Paškini sõnul olukord ei muutu seni, kuni miilitsasse võetakse madala palga eest tööle inimesi, keda mujal ei vajata.

Riigiduuma julgeolekukomitee liige Mihhail Staršnikov arvab, et ebapädevaid juhte pole vaja
ümber kasvatada, vaid nad tuleb töölt vallandada.

Häireolukord siseministeeriumis sattus avalikkuse tähelepanu alla möödunud aasta aprillis, kui Tsaritsõno siseasjadeosakonna ülem Deniss Jevsjukov tulistas seni kindlaks tegemata põhjusel supermarketis Ostrov selle personali ja kliente.

Miilitsamajor mõisteti süüdi kahes mõrvas ja 22 mõrvakatses. Tänavu veebruaris karistati teda eluaegse vangistusega. Uurimise käigus ilmnes, et Jevsjukov oli lapsena olnud ravil psühhiaatriahaiglas ja on dispanseris arvel siiani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles