Kaczyński surma hoitakse ema eest endiselt saladuses

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaroslaw (vasakul) ja nüüd hukkunud Lech Kaczynski (paremal) oma ema Jadwiga Kaczynskat (keskel) tänamas.
Jaroslaw (vasakul) ja nüüd hukkunud Lech Kaczynski (paremal) oma ema Jadwiga Kaczynskat (keskel) tänamas. Foto: AFP / Scanpix

Möödunud kuul Venemaal lennukatastroofis hukkunud Poola presidendi Lech Kaczyński kõrges eas ja halva tervisega ema ei tea endiselt, et tema poeg lennuõnnetuses surma sai.

«Ema ei tea endiselt, et Lech on surnud,» ütles hukkunud presidendi kaksikvend Jarosław Kaczyński Poola ajalehele Superexpress antud usutluses, vahendas uudisteagentuur AFP.

«Juba pikemat aega on tema vaimne tervis nõrk ja ta ajab mind Lechiga segamini, mida pole kunagi varem juhtunud,» lisas 60-aastane ekspeaminister, kes kandideerib Poola riigipeaks.

84-aastane Jadwiga Kaczyńska viidi südameprobleemide tõttu haiglasse intensiivravile kaks kuud tagasi. «Ta on nüüd paremas vaimses seisundis ja ma pean talle lähipäevil tõtt ütlema,» lisas Jarosław Kaczyński. «Olen kohutavalt hirmul.»

Smolenski lähedal 10. aprillil juhtunud õnnetuses hukkus 96 inimest – 88 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget. Ohvrite seas olid president Kaczyński abikaasaga ja teised riigi tippjuhid, kes olid teel Katõni, et osaleda mälestusmiitingul, mis oli pühendatud 70 aasta möödumisele Katõni veresaunast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles