Linkevičius: Ukraina võimud pidanuks dialoogi alustama varem

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opositsiooni poolehoidjad Kiievis Iseseisvuse väljakul.
Opositsiooni poolehoidjad Kiievis Iseseisvuse väljakul. Foto: SCANPIX

Leedu välisminister Linas Linkevičius avaldas esmaspäeval arvamust, et Ukraina võimude viivitamine opositsiooniga läbirääkimiste alustamisel üksnes halvendas olukorda protestidest haaratud riigis.

Linkevičiuse sõnul peab Leedu pidevalt dialoogi nii Ukraina võimude kui ka opositsiooniga, kes pole seni veel võtnud vastu president Viktor Janukovõtsi kutset tulla valitsusse.

Kohtumisele Kasahstani välisministriga järgnenud pressikonverentsil hoiatas Liknevičius, et läbirääkimiste nurjumise korral võib Ukraina langeda kaosesse.

«Me peame ühendust nii võimude kui ka opositsiooni esindajatega, olles seisukohal, et verevalamine ja vägivald peavad lõppema, vastasel juhul võib riik vajuda kaosesse,» ütles Liknevičius.

«Me sooviksime, et toimuksid läbirääkimised, meie hinnangul ei ole see võimalus veel kasutatud. On kahetsusväärne, et valitsus ja võimud ootasid liiga kaua läbirääkimiste alustamisega, seegi aitas kaasa olukorra pingestumisele,» ütles Leedu minister.

Kasahstani välisminister Jerlan Idrissov avaldas omakorda kahetsust selle üle, et Ukrainas on tekkinud säärane olukord. Tema sõnul on Ukraina võimas Euroopa riik suure inim-, majandus- ja muu potentsiaaliga, mistõttu selle riigi ebastabiilsus tekitab pettumust.

Idrissov toonitas, et mis tahes jõukasutus on vastuvõetamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles