Nicaragua katkestas diplomaatilised suhted Iisraeliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Filipiinide pealinnas Manilas põletasid täna juudiriigi saatkonna ees paberist Iisraeli lippu.
Meeleavaldajad Filipiinide pealinnas Manilas põletasid täna juudiriigi saatkonna ees paberist Iisraeli lippu. Foto: SCANPIX

Nicaragua katkestas eile diplomaatilised suhted Iisraeliga, et protestida juudiriigi haarangu vastu Gazasse humanitaarabi viia üritanud laevakonvoil.


Kesk-Ameerika riigist sai sellega esimene maa, kes üleeile varahommikul aset leidnud ning maailmas laialdase hukkamõistu pälvinud operatsioonile niimoodi on reageerinud, vahendas AFP.

President Daniel Ortega abikaasa Rosario Murillo, kes on ühtlasi oma mehe kommunikatsioonijuht, ütles, et Iisraeli «ebaseaduslik rünnak humanitaarmissiooni vastu rikub selgelt rahvusvahelist ja humanitaarõigust».

Nicaragua kinnitas ühtlasi taas oma toetust Palestiina rahvale ja nõudis Gaza sektori vastu kehtestatud blokaadi lõpetamist.

Nicaragua katkestas suhted Iisraeliga ka 1979. aastal, mil Ortega sandinistide liidrina esimest korda võimule sai. Tema ametijärglane Violeta Chamorro aga taastas suhted pärast valimisvõitu 1990. aastal.

Ladina-Ameerika riikidest on peale Nicaragua praegu Iisraeliga suhted katkestanud Kuuba, Venezuela ja Boliivia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles