Video: Venemaa telesaatejuht ähvardas, et USA võib muutuda «radioaktiivseks tuhaks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Kiseljov
Dmitri Kiseljov Foto: Youtube

Venemaa riikliku telekanali Rossija1 tuntud telesaatejuht sõnas eile poliitikasaates, et Venemaa suudab «muuta USA radioaktiivseks tuhahunnikuks».

Saatejuht Dmitri Kiseljovi peetakse Venemaa presidendi Vladimir Putini hääletoruks ning teda tuntakse kui aktiivset lääneriikide vastast, edastab Reuters.

Lääne meedia andmetel on Kiseljovi saade «Vesti nedelja» (Nädala uudised) Kremli poliitika käepikendus ning propagandasaade, milles Venemaa võimud teevad oma kodanikele ajupesu.

Eile võttis Kiseljov ette USA, kuna viimane on kritiseerinud Venemaa Ukraina-poliitikat ja olukorda Krimmis.

«Venemaa on maailmas ainus riik, mis suudab kogu USAst teha radioaktiivse tuhahunniku. Ma ei tea, kas see on juhus, kuid USA president Barack Obama helistas 21. jaanuaril Vladimir Putinile ning püüdis teda mõjutada. Järgmisel päeval avaldas Venemaa valitsuse ametlik häälekandja artikli sellest, kuidas Venemaa tuumarelvi kasutada saab,» teatas saatejuht.

Kiseljov viitas Nõukogude Liidu ajal loodud tuumarelvakaitsesüsteemile Perimeter, millega oleks antud vastulöök lääneriikide tuumarünnaku puhul.

Kiseljovi esinemise taustal oli näha tuumaplahvatuse pilti ja teksti «radioaktiivne tuhk».

«Pärast selle artikli ilmumist on Obama aina sagedamini helistanud Putinile. Samuti on Obama juuksed aina hallimaks muutunud. Kas see on juhus?» vihjas Kiseljov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles