Mehhiko kaevanduse õhušahtist leiti üle poolesaja laiba

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad kaevanduses, kust leiti üle poolesaja surnukeha.
Päästetöötajad kaevanduses, kust leiti üle poolesaja surnukeha. Foto: SCANPIX

Mehhiko lõunaosas asuva mahajäetud kaevanduse õhušahtist toodi välja 55 surnukeha. Ohvrid on arvatavasti narkosõja ohvrid.

«Laupäeva õhtuks oli õhušahtist avastatud laipade hulk tõusnud 55ni,» kinnitas Guerrero osariigi ametnik Albertico Guinto Sierra ajakirjanikele, vahendas uudisteagentuur AFP. Tema sõnul on möödunud nädalal avastatud massihaud üks Mehhiko ajaloo suurimaid.

Seni on suudetud tuvastada vaid nelja ohvri isik, kelle seas on ka vangivalvur, mis süvendab veelgi kahtlusi, et kuriteo pani toime just narkokuritegevusega seotud grupeering. Politsei sõnul visati surnukehad saja meetri sügavusel asuvasse šahti umbes ühe kuu kuni poole aasta eest.

Mehhiko president Felipe Calderon alustas sõjaväe abiga võitlust riigi võimsate narkokartellide vastu pärast võimule tulemist 2006. aasta lõpus. Narkokuritegevusega on saadetud võitlema üle 50 000 korrakaitsja, sõjaväelase ja föderaalagendi.

Soovitud edu võitluses narkokuritegevusega pole toonud ka politseinikest vähem korrumpeerunuks peetavate sõdurite ja föderaalagentide kaasamine, sest narkojõukude kokkupõrked nõuavad üha enam uusi ohvreid. Enamik narkokartellide toime pandud kuritegusid jääb aga lahendamata politsei ja ametnike korrumpeerituse tõttu.

Arveteklaarimistes on enam kui kolme aasta jooksul hukkunud nüüdseks üle 22 700 inimese, eriti suur on ohvrite arv USA piiriäärsetel aladel, kus hukkunute sekka satub üha rohkem süütuid kõrvalisi isikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles