Läti kaitseminister hoiatas Venemaa provokaatorite eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Läti kaitseminister Raimonds Vējonis hoiatas reedel, et Venemaa üritab organiseerida Balti riikides rahutusi professionaalsete provokaatorite abil.

«On olemas risk, et Venemaa üritab regioonis olukorda destabiliseerida,» ütles Vējonis uudisteagentuurile Reuters antud intervjuus.

«Nad üritavad lisada ühiskonnas negatiivseid meeleolusid kasutades selleks erikoolituse saanud professionaalseid provokaatoreid,» ütles kaitseminister.

Vējonise arvates ei ole Balti riikidele praegu otsest ohtu, kuid Venemaa armee on kahtlemata lisanud oma piiriäärset tegevust.

Vējonis kohtub laupäeval Riias Kanada välisministri John Bairdiga, arutamaks regionaalseid kaitse- ja julgeolekuküsimusi, teatas BNS-ile Läti kaitseministeerium. Ministrite kohtumisel on päevakorras Ukraina kriis ja selle mõju Balti riikide julgeolekule ning kahepoolse koostööga seotud teemad, muu hulgas ka Kanada panus Balti riikide julgeoleku tagamisse.

Kanada teatas läinud nädalal otsusest saata Ida-Euroopasse kuus CF-18 hävitajat.

Varasema koostöö raames on Kanada pakkunud väljaõpet Läti sõduritele ja kaitseministeeriumi töötajatele.

Copy
Tagasi üles