Belgia võimud jahivad muuseumi veretöö süüdlasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled juudi muuseumi ees Brüsselis.
Lilled juudi muuseumi ees Brüsselis. Foto: SCANPIX

Belgia politsei ajab taga Brüsseli juudi muuseumis kolme inimese elu nõudnud tulistamise süüdlasi, teatasid võimud pühapäeval.

Prokuratuuri sõnul oli hukkunute seas kaks Iisraeli kodanikku ning üks Prantsuse naine. Samuti sai rünnakus raskelt haavata üks belglane.

«Ohvrite seas oli viiekümnendates eluaastates paar Tel Avivist, kes olid Brüsselis turistidena,» ütles Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja Yigal Palmor uudisteagentuurile AFP.

Politsei pole veel suutnud tulistajat tuvastada, ütles prokurör Ine Van Wymersch pressikonverentsil. Samuti ei saanud Wymersch kinnitada, kas veretöö oli motiveeritud antisemitismist.

Prantsuse president Francois Hollande kommenteeris rünnakut, väites, et rünnaku «antisemiitlikes kaalutlustes pole mingit kahtlust».

Politsei kuulas eile rünnakuga seoses üle ühe kahtlustatava, kes hiljem vabastati. Veretöö süüdlasi võib olla rohkem kui üks, ütles prokuratuur.

Muuseumisse polnud paigaldatud mingeid turvameetmeid ning juudikogukonna sõnul ei eelnenud rünnakule ka mingeid ähvardusi. Tulistamine leidis aset kell seitse Eesti aja järgi ning kestis mõned minutid.

Rünnaku Brüsseli muuseumis on hukka mõistnud ka Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso ning Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu.

Kohaliku juudikogukonna liidri Joel Rubinfeldi sõnul oli rünnaku näol ilmselgelt tegemist «terroriaktiga».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles