Taani politsei ei usu jõuguvägivalla seotust narkoparunitega

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorratturite rühmituste liikmed Kopenhaagenis.
Mootorratturite rühmituste liikmed Kopenhaagenis. Foto: SCANPIX

Taani politsei hinnangul pole riigi pealinnas Kopenhaagenis aset leidev jõugusõda seotud Hispaanias elavate narkoparunitega.

«Me ei usu, et jõukude vahelist sõda juhitakse Hispaaniast või kusagilt mujalt,» kommenteeris politsei esindaja Kim Kliver uudisteagentuurile AFP. «Mitte miski ei toeta seda teooriat. Konflikti juhitakse Taanist ning selle keskne eesmärk on saavutada kontroll narkoturu üle.»

Ajalehe Berlingske Tidende väitis endise narkodiileri ütlustele tuginedes, et mootorratturite jõugu ja sisserännanutest moodustatud narkogrupeeringute rivaalitsemist rahastatakse Malagast ning selle taga on kaks narkoparunit. Vastasseis on vallandanud riigis täiemõõtmelise jõugusõja, mille ohjeldamisel on võimud hätta jäänud.

Igapäevased politseipatrullid, haarangud ja seaduste karmistamine pole teinud lõppu drive-by tulistamistele, hukkamistele ja granaadirünnakutele, mis puhkesid Taani pealinnas mullu augustis, kui Hells Angelsist lahku löönud jõugu AK81 liige tappis ühe türgi päritolu mehe.

Sellele järgnenud vastastikune kättemaksude seeria on tänaseks nõudnud seitse inimelu, viga on saanud üle 60 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles