Vene ametnikke ärritas Ukraina ministri sõim Putini aadressil

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina välisminister Andri Deštšõtsja protestijatega rääkimas
Ukraina välisminister Andri Deštšõtsja protestijatega rääkimas Foto: SCANPIX

Vene ametnikud kritiseerisid Ukraina välisminister Andri Deštšõtsjat pärast seda, kui internetti ilmus video, kus Deštšõtsja protestijaid rahustades Venemaa presidenti roppusega sõimas.

Deštšõtsja läks eile õhtul Kiievis asuva Vene saatkonna juurde, et seal viibinud protestijaid rahustada ja palus neil mitte vägivaldseks muutuda, vahendas Reuters.

«Me peame täitma oma rahvsuvahelisi kohustusi, nende hulka kuulub, et kaitseme Venemaa õigust omada saatkonda Ukrainas,» lausus ta protestijatele, kes olid vihased, et separatistid tulistasid alla Ukraina sõjalennuki, milles hukkus 49 inimest.

Kui protestijad talle vastu vaidlema hakkasid, lisas ta: «Kas ma ütlesin, et olen teie meeleavalduse vastu? Ma olen teie meeleavalduse poolt. Ma olen valmis siin teiega seisma ja ütlema «Venemaa, kao minema Ukrainast».»

«Jah, Putin on türapea,» lisas ta lõpetuseks ning protestijad hakkasid seda lauset rõõmsalt hüüdma.

Venemaa parlamendiliikmeid ärritas Deštšõtsja lause ning nad nõudsid Ukraina võimudelt ministri tagandamist ametikohalt. «Ma ei kujuta ette, kuidas saab keegi, eriti Vene esindaja, pärast sellist tegu temaga läbirääkimiste laua taha istuda,» sõnas riigiduuma väliskomisjoni aseesimees Leonid Kalašnikov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles