Moskva väitel jõudsid nad Ukrainaga konvoi piiriületamises kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene väidetav abikonvoi.
Vene väidetav abikonvoi. Foto: SCANPIX

Venemaa ja Ukraina jõudsid kokkuleppele humanitaarkonvoi suundumises üle piiri Ida-Ukrainasse, väidab Moskva. Ukraina presidendi esindaja kinnitas täna aga seda, et üle piiri venelastel tulla ei lubata, abi võivad nad tuua piirile ja seal maha laadida.

Väidetavalt saadavad ligi 300 veokist koosnevat kolonni Rahvusvahelise Punase Risti esindajad. Konvoi ületab piiri Šebekino piiripunktis, ütles Vene välisministeerium.

«Venemaa ootab Ukraina poole täielikku koostööd humanitaarabisaadetise turvalisuse tagamises teel Donetskisse ja Luganskisse,» teatas ministeerium.

Belgorodi piirkonna, kus Šebekino piiripunkt asub, omavalitsuse esindaja ütles, et kohalikel võimudel ei ole konvoi kohta mingit informatsiooni.

Moskva sõnul transporditakse veokitel elektrigeneraatoreid, teravilja, konserve, piimatooteid, vett, imikutoitu, meditsiinitarbeid jms.

Ukraina presidendi personaliülema asetäitja Valeri Tšalõi ütles täna, et Ukraina ei anna luba Vene humanitaarabisaadetistega autokolonnile riiki sisenemiseks, kuid on nõus vastu võtma veokite laadungi.

Konvoi veokite last toimetatakse Ukraina piirile, läbib tollikontrolli ning laaditakse teiste veokite peale, ütles Tšalõi. Tema sõnul juhatab humanitaarabi andmist Punase Risti Ukraina haru. «Me ei luba [üle piiri] ei Vene eriolukordade ministeeriumi ega ühegi muu julgeolekuministeeriumi eskorti,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles