Prantsusmaa vähendab 2015. aastal kaitsekulutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi helikopterikandja Vladivostok, mille Prantsusmaa ehitas Venemaale.
Mistral-klassi helikopterikandja Vladivostok, mille Prantsusmaa ehitas Venemaale. Foto: SCANPIX

Majandusraskustes Prantsusmaa teatas kolmapäeval kaitsekulutuste olulisest vähendamisest, muuhulgas kaob üks suurtükirügement ja koondatakse 7500 töökohta.

«2015. aastal kaotatakse 7500 töökohta. Kaitseministeerium panustab riigi jõupingutustesse parandada eelarvepositsiooni,» ütles kaitseminister Jean-Yves Le Drian. «Meie riigi suveräänsus sõltub sama palju riigi rahanduslikust olukorrast kui kaitsevõimest.» 

Le Drian teatas ühtlasi Pariisis asuva tuntud Val-de-Grâce'i sõjaväehaigla restruktureerimisest. Haigla operatsioonide osakond hajutatakse kahe teise Pariisi haigla vahel.

Kaitsekulutuste kokkutõmbamine langeb ajale, mil Prantsusmaa osaleb aktiivselt sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastases koalitsioonis Iraagis.

Hetkeseisuga asub välisriikides ligi 8000 Prantsuse sõdurit, neist 3000 osalevad viit riiki - Malit, Tšaadi, Nigerit, Mauritaaniat ja Burkina Fasot - hõlmavas islamivõitlejate vastases operatsioonis Barkhane.

Samuti on Prantsusmaa saatnud sõdurid hõimuvägivalla käes kannatavasse Kesk-Aafrika Vabariiki, aga ka Elevandiluurannikule. Lisaks jätkab Pariis panustamist rahvusvahelisse operatsiooni Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles